Ranplan Wireless tecknar återförsäljaravtal med japanska Marubun Corporation

15th November 2018 - 12:30 GMT

Cambridge, Storbritannien, november 2018: Ranplan Wireless meddelar i dag ett nytt samarbete med Marubun för att distribuera nylanserade Ranplan Professional 5.2, det kombinerade planeringsverktyget för trådlösa inomhus- och utomhusnätverk för tätbebyggd stadsmiljö. Genom samarbetet kommer den japanska industrin att kunna planera och bygga ut 5G-nätverk (New Radio, NR) som kan möta det förväntade behovet av dataförbrukning och datakapacitet.

– Vi tycker det är mycket spännande att samarbeta med Marubun som ska distribuera vår mjukvara på den japanska marknaden. Tack vare samarbetet kan vi stödja den japanska industrin att planera och utforma 5G-nätverk som möter den förväntade ökningen av dataförbrukning och datakapacitet, säger Alastair Williamson, vd för Ranplan. I tätbebyggda städer som Tokyo kommer det att krävas en mycket stor kapacitet för att klara av den förväntade tillväxten, särskilt vid efterfrågetoppar vilket kan påverka användarupplevelsen.

Japan är redo att bli ett av de första länderna att dra nytta av nästa generations trådlösa nätverk och kommer att vara ett av de första länderna att ta 5G i drift. Nu när Sommar-OS 2020 börjar närma sig behöver operatörer och tillverkare av utrustning ett verktyg för att planera inför den ökade dataförbrukningen och kapacitetskraven i tätbebyggda stadsmiljöer som Tokyo.

– Marubun är mycket glada att kunna lägga till planeringsverktyget för 5G-nätverk Ranplan Professional i sin portfölj av skräddarsydda lösningar. Övergången till 5G kommer att innebära fördelar för Japans ekonomi under de kommande åren och genom att använda Ranplan Professional för att planera och utforma inomhus- och utomhusnätverk i samordning i tätbebyggda områden säkerställs bättre uppkoppling och kvalitet på tjänsterna, säger Masafumi Watanabe, Information & Communication Team på Marubun.


Om Marubun

MARUBUN CORPORATION, grundat 1844, är ett handelsbolag som på nationell och internationell nivå erbjuder de senaste elektroniska produkterna såsom halvledare och elektronisk utrustning. Bolaget tillhandahåller även underhåll och teknisk service för elektroniska apparater. Sedan grundande har MARUBUN fokuserat på industrin och forskning och utveckling baserad på elektronisk teknologi, och på att erbjuda produkter, information och service av bästa kvalitet vilket innebär en konkurrensfördel och högre kundnöjdhet.
http://www.marubun.co.jp/en/


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alastair Williamsson, CEO
Tel: +44 7824 997689 
alastair.williamson@ranplanwireless.com
www.ranplanwireless.com


Om Ranplan Group

Ranplan är ett innovativt bolag inom trådlös teknik som har utvecklat ett världsledande mjukvaruverktyg för planering, design och optimering av trådlösa nätverk såväl utomhus som inomhus med hjälp av avancerad 3D-byggnadsmodellering och radiopropageringssimulering. Ranplans lösningar möjliggör för telekomindustrin att planera utbyggnaden av nästa generations trådlösa nätverk för en mängd applikationer i urbana miljöer. Ranplans produkter stöder flera teknologier såsom 4G LTE, 5G, WiFi och IoT vilket erbjuder slutanvändaren oöverträffad upplevelse.

Ranplan Wireless är ett dotterbolag till Ranplan Group AB (Nasdaq First North: RPLAN) med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Gruppens verksamhet utgår från kontor i UK, USA och Kina. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North.