Ranplan tecknar order värd 22,5 MSEK

4th February 2019 - 07:25 GMT

Cambridge, Storbritannien, 4 februari 2019 – Ranplan Wireless har säkrat en order till ett initialt värde om 22,5 MSEK för sin serie av planeringsverktyg för nätverk från Marubun Corporation, bolagets återförsäljarpartner i Japan. Verktygen ska användas av en ambitiös mobiloperatör. Intäkterna förväntas bokföras under 2019.

– Det är mycket glädjande att vi har säkrat denna order, eftersom den ger oss en solid plattform för att accelerera vår intäktstillväxt under 2019. Storleken på affären visar inte bara på marknadsmöjligheterna för våra mjukvarulösningar, utan är också en bekräftelse på att verksamheten går framåt i en strategisk riktning, säger Alastair Williamson, vd för Ranplan Wireless. 

Japan är redo att bli ett av de första länderna att dra nytta av nästa generation trådlösa nätverk med utrullning av 5G i stor skala.  Övergången till 5G kommer att innebära fördelar för Japans ekonomi under de kommande åren. Genom att dra nytta av verktyget Ranplan Professional för att noggrant planera och utforma samordnade inomhus- och utomhusnätverk i tätbebyggda områden kan operatörerna säkerställa att slutanvändarna får tillförlitlig uppkoppling överallt och högsta kvalitet på tjänsterna.

Planering och utformning av 5G-nät innebär en rad tekniska utmaningar, i synnerhet i de höga frekvensbanden som kommer att göras tillgängliga för 5G-tjänster de kommande åren. Kunder som använder Ranplans mjukvaruverktyg kan ofta minska kostnaderna för utrullning av nästa generations radionätverk med upp till 30 procent.

– Vi kommer att fortsätta att investera kontinuerligt i forskning och utveckling. Detta för att ta fram toppmoderna lösningar som hjälper våra kunder och samarbetspartner att klara de utmaningar och behov som uppstår i en framväxande uppkopplad och intelligent värld, säger Alastair Williamson.

Ranplan presenterar sitt resultat för fjärde kvartalet 2018 den 20 februari 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alastair Williamsson, CEO
Tel: +44 7824 997689 
alastair.williamson@ranplanwireless.com
www.ranplanwireless.com

Certified Adviser
FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399 info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North

Om Ranplan Group
Ranplan är ett innovativt bolag inom trådlös teknik som har utvecklat ett världsledande mjukvaruverktyg för planering, design och optimering av trådlösa nätverk såväl utomhus som inomhus med hjälp av avancerad 3D-byggnadsmodellering och radiopropageringssimulering. Ranplans lösningar möjliggör för telekomindustrin att planera utbyggnaden av nästa generations trådlösa nätverk för en mängd applikationer i urbana miljöer. Ranplans produkter stöder flera teknologier såsom 4G LTE, 5G, WiFi och IoT vilket erbjuder slutanvändaren oöverträffad upplevelse.

Ranplan Wireless är ett dotterbolag till Ranplan Group AB (Nasdaq First North: RPLAN) med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Gruppens verksamhet utgår från kontor i UK, USA och Kina.

Denna information är sådan information som Ranplan AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 februari 2019 kl. 08:25 CET.

This is a Swedish translation of an English version. Should any discrepancies be found, then the latter takes precedence.